Gemengde gevoelens bij Virgin

10 september 2011 — Virgin heeft een kleine stap voorwaarts kunnen zetten in Italië. Strijden met Lotus zal nog steeds moeilijk zijn, maar de kloof met HRT is wel duidelijk groter geworden. Toch is niet iedereen tevreden na vandaag.

image

“Een teleurstellende kwalificatie”, zegt Timo Glock. De Duitser had problemen met zijn DRS systeem in een wagen die bij momenten als een ongecontroleerd projectiel over de baan vloog. “De vleugel bleef gewoon open staan en ging niet meer dicht. Wanneer we dan een bepaalde snelheid bereikten, ging hij uiteindelijk vanzelf dicht. We hebben dit probleem nog nooit eerder gehad.”

De Duitser liet na afloop duidelijk verstaan dat hij dit liever niet meer zou meemaken: “We moeten dit onderzoeken en oplossen want het was niet echt een aangename ervaring.”

Onze landgenoot D’Ambrosio was wel tevreden met het resultaat, ook al start hij achter zijn ploegmaat: “Vandaag was het geen slechte kwalificatie en ik ben algemeen tevreden. Ik voelde me comfortabel in de wagen en ik ben tevreden. Ik kijk uit naar de race van morgen, het ziet er naar uit dat het een spannende race wordt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België