Gemengde gevoelens voor Alonso na opgave: “Zeer blij met de progressie”

29 maart 2015 — Fernando Alonso moest tijdens de GP van Maleisië opgeven door een probleem met ERS. Het zorgt ervoor dat de Spanjaard Maleisië met gemengde gevoelens verlaat.


Uiteraard was Alonso vrijdag tevreden dat hij opnieuw in een F1-bolide mocht stappen. De rest van het raceweekend verliep echter heel wat minder goed, al probeert de Spanjaard wel te laten uitschijnen dat hij tevreden is met de progressie die McLaren-Honda heeft geboekt sinds de vorige race in Melbourne.

Tijdens de kwalificatie wisten Button en Alonso alleen de wagens van Manor achter zich te houden en tijdens de race moesten beide wagens van McLaren-Honda opgeven. Niet meteen een resultaat om over naar huis te schrijven ...

“Ik heb gemengde gevoelens,” aldus Alonso. “Ik ben tevreden dat ik terug ben en tevreden met de progressie van het team de voorbije twee weken. Toen ik de race in Australië op tv zag waren we zo’n vier seconden per ronde trager tijdens de race en reed er slechts één wagen achteraan het veld. Hier waren we veel competitiever tijdens de kwalificatie en reden we samen bij de rest van het veld, wat een aangename verrassing was. De race niet finishen geeft echter nooit een goed gevoel. Laat ons dan ook afwachten of we opnieuw beter kunnen worden tegen de volgende race.”

Alonso is van mening dat McLaren af en toe de strijd kon aangaan met Red Bull, al zou een puntenfinish kantje boordje geweest zijn indien beide wagens niet hadden moeten opgeven.

“Misschien was een tiende plaats en een punt mogelijk. Het positieve is echter dat we samen met de rest konden rijden en we niet de laatste twee wagens waren die enkele tegen elkaar aan het strijden waren. Dit is de eerste stap die we moesten zetten en het is goed dat we die nu reeds gezet hebben,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België