Gene Haas: “Ik heb de Formule 1 onderschat”

06 maart 2016 — Gene Haas heeft jarenlange ervaring in de racesport, vooral in de Nascar, maar hij geeft toe dat hij de Formule 1 enigszins onderschat heeft.


Toen Gene Haas aankondigde dat hij met een eigen team zou deelnemen aan de Formule 1 werd er meteen meer van verwacht dan het eerste beste nieuwe team dat aan de Formule 1 deelneemt.

Na de twee voorbereidende wintertests geeft Gene Haas echter toe dat hij de Formule 1 enigszins onderschat heeft. Die uitspraak komt er nadat het Haas F1 team vooral tijdens de tweede testweek de nodige problemen ondervond.

“Dit is North Carolina niet, dat besef ik! De complexiteit van de wagens en de motoren en wat men ermee doet gaat veel verder dan wat ik ooit verwacht had. Ik vind het technisch aspect van de wagens fascinerend. Aan de ene kant is het een echte uitdaging voor de engineers, en dan vooral degene die de wagens ontwerpen, om de wagens te laten doen wat ze doen.”

“Aan de andere kant denk ik niet dat de fans begrijpen hoe complex alles is. Zelfs ik wist dat niet. Ik was redelijk naïef op het vlak van wat er allemaal nodig is om de wagens goed te laten rijden. Het is een zeer complex proces en het is een zeer complexe wagen. Ik ben momenteel eerlijk gezegd overweldigd,” besluit Gene Haas.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België