George Russell en Williams geloofden tijdens GP van Monaco in puntenfinish

28 mei 2019 — Het Williams F1 team holt al heel het seizoen achter de feiten en de concurrentie aan. Afgelopen weekend droomden ze desondanks even van punten tijdens de GP van Monaco.


“Een van de jongens was iedereen aan het ophouden in het pak en daarmee hield hij ook ons jammer genoeg op. Er was echter een moment waarop we dachten dat we voor Carlos Sainz in de zesde positie zouden zijn,” aldus Williams F1-piloot George Russell tegenover ‘Motorsport.com’.

Uiteindelijk moest Russell echter tevreden zijn met de vijftiende plaats, ver buiten de punten dus, maar wel voor rijders zoals Kimi Raikkonen. Russell put dan ook moed uit zijn race.

“Wat mezelf betreft was ik zeer blij met de race. We waren niet echt voor iets aan het strijden tijdens het laatste deel van de race maar ik wou doen alsof we dat wel aan het doen waren. Ik wil mezelf immers testen en ik wil mezelf tot de limiet drijven zodat ik weet wat te verwachten wanneer het moment zich aandient.”

“Ik gaf alles en de rondetijden waren redelijk goed,” besloot Russell. “Ik wil niet zeggen dat we overgepresteerd hebben maar ik denk wel dat we het maximale eruit gehaald hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België