“George Russell heeft Lewis Hamilton zijn karretje in de stront gereden”

17 december 2020 — Heeft George Russell met zijn sterke invalbeurt tijdens de GP van Sakhir de contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes verstoord?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Na de bevestiging van Yuki Tsunoda bij AlphaTauri zijn er nog twee racezitjes vrij bij Red Bull en Mercedes. Bij Mercedes lijkt Lewis Hamilton een certitude maar de zevenvoudig kampioen zijn besmetting met het coronavirus lijkt ernstige gevolgen te hebben op de contractbesprekingen met Mercedes.

George Russell zijn invalbeurt bij Mercedes was bijzonder sterk, zonder pech had Russell waarschijnlijk de GP van Sakhir gewonnen en dat is volgens Christijan Albers ook de toplui bij Mercedes niet ontgaan.

“Ik denk dat Hamilton sowieso minder betaald krijgt,” vertelt Albers in de Formule 1-podcast van ‘De Telegraaf’.

Feit is dat ook Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, door de coronacrisis drastisch moet besparen en waarom zou je Lewis Hamilton dan een forse salarisverhoging geven wanneer iemand als Russell bewijst dat hij ook zou kunnen winnen.

“Die corona heeft ervoor gezorgd dat eigenlijk de hele onderhandeling opnieuw begonnen is. Russell kwam erin en die heeft natuurlijk gewoon zijn hele karretje in de stront gereden,” gaat Albers verder.

“Leg maar eens uit aan Ola Kallenius, de baas van Daimler, waarom die ook opeens voorin mee kan rijden.”

Voeg daar nog eens aan toe dat Hamilton in tegenstelling tot veel andere rijders dit seizoen geen salaris heeft ingeleverd omwille van de coronacrisis en je weet dat de zevenvoudig F1-kampioen zijn onderhandelingspositie er niet beter op geworden is.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België