George Russell: “Ik voelde me een beetje zoals Pastor Maldonado”

26 oktober 2020 — Williams F1-piloot George Russell liet na afloop van de GP van Portugal een op zijn minst opmerkelijke quote noteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

George Russell kende een indrukwekkende eerste stint waarbij hij van op de veertiende plaats op de grid wist op te klimmen naar de zevende plaats. Russell deed heel wat inhaalmanoeuvres maar daarbij waren enkele hachelijke momenten.

In die mate zelfs dat het Russel deed terugdenken aan een gevecht tussen Pastor Maldonado en Max Verstappen in Oostenrijk in 2015.

“Het was een goede race,” blikt de Williams-rijder terug op zijn Portugese GP die hij als veertiende wist te finishen. “De wagen voelde geweldig, de snelheid was goed.”

“Ik had enkele hachelijke momenten toen ik achter Ocon reed en hem en Alex Albon probeerde in te halen. Ik had nog zo’n moment achter Giovinazzi later in de race toen ik hem in de derde bocht probeerde in te halen.”

Russell voelde zich daardoor tijdens de race immers een beetje zoals Pastor Maldonado en laat ons zeggen dat de Venezolaan niet echt vooral in ons collectief geheugen gegrift staat voor zijn overwinning tijdens de GP van Spanje in 2012.

“Het was een beetje zoals Pastor Maldonado ... zoals op de Red Bull Ring met Verstappen en toen ik de controle over de wagen verloor. Ik voelde me een beetje zoals Maldonado toen. Het is niet iets dat ik verwachtte om na deze race te zeggen,” besloot Russell.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België