George Russell: “Mijn snelste rondetijden zijn misleidend”

05 december 2020 — Tijdens de twee oefensessies op vrijdag reed George Russell in de Mercedes F1-bolide telkens de snelste tijd. Russell nuanceert echter zijn besttijden.

De verwachtingen van de invalbeurt van George Russell bij Mercedes waren hooggespannen. Russell loste die verwachtingen echter op vrijdag al meteen in door twee keer de snelste tijd te rijden.

Hij gaf zo meteen vaste rijder Valtteri Bottas twee keer het nakijken en dat lijdt uiteraard ook meteen tot speculaties en hoongelach. Russell vindt echter dat zijn besttijden wat misleidend zijn.

“Ik denk dat de rondetijden momenteel wat misleidend zijn, ze zijn niet echt representatief voor onze snelheid,” aldus Russell na de oefensessies op vrijdag.

“Ik vond dat de tweede oefensessie geen geweldige sessie voor mij was. Ik ondervond problemen, zeker met veel brandstof aan boord, en uiteindelijk is dat de sleutel tot succes op zondag.”

“Ik heb nog heel wat werk te doen om een comfortabel gevoel in de wagen te krijgen. Er moeten nog wat verbeteringen gebeuren want op zaterdag zal het een volledig ander verhaal zijn,” besloot Russell.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België