logo
 

“Gereden als een idioot”

07 september 2013 — Lewis Hamilton legt de schuld voor zijn slechte resultaat tijdens de kwalificaties volledig bij zichzelf. image

De Brit is redelijk hard voor zichzelf. “Ik heb gewoon gereden als een idioot.” verklaarde hij na afloop van Q2 tegenover de BBC. Hamilton slaagde er niet in om een goed rondje uit zijn Mercedes te puren, waardoor hij zich voor het eerst sinds 2010 niet in de top tien kan kwalificeren. Ook met de wagen was volgens de Mercedes-rijder niets mis.

Tijdens de tweede kwalificatiesessie werd de Brit ook nog opgehouden door Adrian Sutil in de Parabolica-bocht. Ook daarover is Hamilton niet te spreken, al wilde hij er niet te veel woorden aan vuil maken. “Ja, hij heeft mij opgehouden, maar ik moest daarvoor eigenlijk maar een goede ronde hebben gereden.” klonk het ontgoocheld.

Ook aan de reeks van vier opeenvolgende polepositions van Hamilton komt vandaag dus een eind. De voormalige wereldkampioen start morgen vanop plaats twaalf, net achter Kimi Raikkonen, die zijn Lotus ook niet in de top tien kreeg.

“De Red Bulls waren sowieso ongrijpbaar. Tijdens de race kan er nog van alles gebeuren, maar ik denk niet dat een overwinning er nog in zit.” zuchtte Hamilton.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België