logo
 

Gerhard Berger: “Pure schande als Ocon geen zitje zou hebben”

14 september 2018 — Indien Esteban Ocon volgend jaar niet op de grid staat zou dat een schande zijn voor de F1, dat is de mening van voormalige F1-rijder en huidig DTM-baas Gerhard Berger.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

De problemen van Ocon zijn bekend, sinds zijn huidige team werd overgenomen door een groep investeerders onder leiding van Lawrence Stroll is het slechts een kwestie van tijd voor we zijn zoon Lance in een Force India zullen zien.

Door zijn sterke band met het team zal het tweede zitje bij Force India voor Sergio Perez zijn en het plan om Ocon bij McLaren te stallen draaide ook op een sisser uit. Op die manier is het niet ondenkbaar dat een van de grootste talenten in de F1 van de laatste jaren, net als Stoffel Vandoorne, volgend jaar niet op de grid zal staan.

Ocon is een situatie beland waarin hij moet hopen dat hij volgend jaar aan de slag kan gaan bij Williams, een team dat op de sukkel is en momenteel de laatste plaats in het kampioenschap voor de constructeurs bezet.

Huidig DTM-baas Gerhard Berger hoopt dat hij niet dezelfde weg zal volgen als collega Mercedes-protegé Pascal Wehrlein en er niets anders zou opzitten dan een terugkeer naar de DTM.

“Ik zou Ocon niet graag in de DTM hebben want dat zou betekenen dat hij niet in de Formule 1 aan de slag zou zijn en het zou een schande zijn voor de sport om zo’n talent kwijt te geraken,” aldus Berger tegen ‘Autosport.’

“Het zou de omgekeerde weg moeten zijn, we hebben graag dat onze rijders naar de F1 gaan omdat ze goed zijn.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft ook al te kennen gegeven dat hij zou overwegen om Ocon te laten gaan als dat zou betekenen dat dat beter zou zijn voor zijn toekomst. Teams als Red Bull, McLaren en Renault hebben eerder al laten weten dat zijn verbintenis met Mercedes hen zou tegenhouden om de jonge Fransman aan te werven.

Hoewel de overstap van Kimi Raikkonen van Ferrari naar Sauber betekende dat er weer een potentieel zitje bezet was liet de jonge Fransman op Twitter toch weten dat hij zijn F1-carrière nog niet wil opgeven.

“Ik moet iedereen bedanken voor de vriendelijke woorden en steun die ik elke dag krijg. We hebben voordien ook al in moeilijke situaties gezeten maar we hebben ze altijd overwonnen. Zoals jullie wel weten zijn er gedurende mijn carrière nooit gemakkelijk momenten geweest.”

“Ik kan jullie wel beloven dat dit niet het moment zal zijn wanneer ik ga opgeven. Mijn motivatie is groot en mijn oude rivalen rijden nu in een topauto en dat maakt mijn honger nog groter.”

“Ik droom van F1, ik train F1, ik eet F1, ik speel F1 en ik denk F1. Ik ben in de wieg gelegd om te racen en mijn enige doel is om kampioen te worden en dat zal het altijd blijven,” besluit Ocon.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België