logo
 

Geruchten over Max Verstappen en Ferrari houden aan

29 augustus 2015 — De geruchtenmolen over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Ferrari in de nabije toekomst draait opnieuw op volle toeren.


Enkele weken geleden waren er al geruchten dat Max Verstappen in de nabije toekomst de overstap naar Ferrari zou kunnen maken. Die geruchten verdwenen enigszins naar de achtergrond na de verklaring dat Red Bull een langdurige samenwerking met Verstappen was aangegaan maar echt helemaal verdwenen ze nooit.

Deze keer is het de beurt aan het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’. Volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zou Max Verstappen daadwerkelijk op de zogenaamde ‘wishlist’ van Ferrari staan voor het seizoen 2017.

De Italiaanse renstal bevestigde Kimi Raikkonen in de aanloop naar de GP van België. Daardoor is het rijdersduo van Ferrari voor het seizoen 2016 nu al bekend, maar eind 2016 loopt het contract van Raikkonen vervolgens af en het speculeren over het tweede racezitje bij Ferrari in 2017 kan blijkbaar niet vroeg genoeg beginnen.

Veel zou volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ afhangen van de samenwerking tussen Red Bull en Renault. Er is nog een overeenkomst tussen beide partijen voor het seizoen 2016 maar de speculaties over een vroegtijdige breuk nemen toe.

Indien Red Bull en Renault daadwerkelijk hun samenwerking eind dit seizoen reeds stopzetten, dan zou Red Bull vanaf volgend seizoen de overstap maken naar motoren van Mercedes, iets wat Bernie Ecclestone erg graag zou zien. Zusterteam Toro Rosso zou dan terugkeren naar motoren van Ferrari. Toro Rosso reed van 2007 tot en met 2013 reeds met motoren van Ferrari, waarna het vanaf 2014 met motoren van Renault reed.

Volgend jaar zou Verstappen dan mogelijks met een Toro Rosso-Ferrari rijden, alvorens dan eventueel in 2017 de overstap te maken naar Ferrari.

Speculaties? Ja, maar het zou de eerste keer niet zijn dat ‘La Gazzetta dello Sport’ het bij het rechte eind zou hebben, al hangt veel uiteraard af van wat Red Bull en Renault beslissen. Verwacht wordt dat er in september duidelijkheid zal komen ...

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenFerrariRed BullToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië