“Gevochten om voor Sebastian te blijven”

28 juli 2013 — Kimi Raikkonen kende allesbehalve een gemakkelijke kwalificatie, maar wist toch mooie punten te vergaren voor Lotus. image

Het was lange tijd Romain Grosjean die in strijd was om het podium met Sebastian Vettel, maar toen de Fransman een drive-through kreeg, was zijn race om zeep. Uiteindelijk wist Kimi Raikkonen zich met een alternatieve strategie nog boven Sebastian Vettel te hijsen, al had hij de laatste paar ronden alle moeite van de wereld om zijn positie te behouden.

“We hadden het niet gemakkelijk op zaterdag, maar we zijn er vandaag wel in geslaagd om ons met twee pitstops terug naar voor te werken. Het was zeker gedurfd om drieëndertig ronden te rijden op de laatste set banden, maar ze gedroegen zich goed, tot de laatste paar ronden, waar ik moest vechten om voor Sebastian te kunnen blijven.” verklaarde Raikkonen op het podium.

Met zijn tweede plaats verkleint de Fin zijn achterstand weer een beetje ten opzichte van wk-leider Sebastian Vettel, maar het gat bedraagt wel nog steeds 38 punten. Met nog negen races te gaan is het kampioenschap nog verre van beslist, al zal de concurrentie wel vol aan de bak moeten om Vettel het leven zuur te maken. Vorig seizoen kende de Duitser immers een zeer sterke tweede seizoenshelft, met vier achtereenvolgende overwinningen vanaf Singapore. Raikkonen is echter vastbesloten om ervoor te blijven gaan.

“Het doet deugd dat we hier mooie punten kunnen sprokkelen en de achterstand op de leider in de stand wat kunnen verkleinen. Het seizoen is nog lang, en we moeten hopen dat we tot het einde van het seizoen competitief kunnen blijven. Wat mezelf betreft, ik ben vastbesloten om niets weg te geven.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België