Gewapende overval op teamleden van Mercedes F1 team in Brazilië

11 november 2017 — Een teambusje van het Mercedes F1 team is in São Paulo het slachtoffer geworden van een gewapende overval.


Dat São Paulo niet een van de veiligste steden ter wereld is, dat is een understatement. De F1-teams adviseren hun personeel er om niet alleen op stap te gaan en in tegenstelling tot veel andere raceweekends wordt er vaak met anonieme wagens rondgereden om het risico op een overval enigszins te beperken.

Een teambusje van het Mercedes F1 team, met daarin verschillende teamleden, is echter het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Bij het verlaten van het circuit zou een gewapende overvaller het busje overvallen hebben. De teamleden konden vervolgens wel veilig de weg naar het hotel afleggen, al zit de schrik er overduidelijk wel in.

Het Mercedes F1 team bevestigde de overval en ook Lewis Hamilton berichtte op sociale media over de overval.

“Enkele leden van mijn team werden overvallen bij het verlaten van het circuit,” aldus Hamilton. “Er werd geschoten en een van de leden van het team kreeg een wapen tegen het hoofd. Dit is echt schokkend om te vernemen. Gelieve te bidden voor deze professionele teamleden die vandaag gewoon aanwezig zijn op het circuit om hun werk te verrichten, zelfs al zijn ze aangedaan door de gebeurtenissen.”

Vervolgens uitte Hamilton felle kritiek op de F1 en de teams, die volgens hem meer zouden moeten doen om zo’n zaken te voorkomen.

“Het gebeurt hier elk jaar. De F1 en de teams moeten meer doen, er zijn geen excuses!” uitte Hamilton zijn felle kritiek.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België