“Gewoon niet snel genoeg”

12 mei 2013 — Mark Webber kende opnieuw een desastreuze start, maar finishte toch nog als vijfde achter teamgenoot Sebastian Vettel. image

“Dit was volgens mij gewoon het hoogst haalbare vandaag. We waren simpelweg niet snel genoeg om nog verder naar voor te geraken, en als je niet snel genoeg bent, dan zul je het ook niet goedmaken met één of andere magische strategie.” verklaarde Webber na de race.

“Ik denk dat iedereen zijn resultaat van vandaag verdiende. Meer viel er voor ons niet te rapen. Ik kwam heel goed terug na de eerste ronde. Mijn start was ronduit rampzalig, na opnieuw een probleem met de koppeling. Ik weet niet wat er aan de hand is daarmee, maar het is iets waar we op moeten werken. In het begin moest ik wat risico’s nemen om terug in het ritme te komen, maar daarna ging het beter. We kwamen steeds wat te kort op het gebied van strategie, dus hebben we gekregen wat we verdienden. De jongens leverden prima werk tijdens de pitstops. Meer konden we er niet uithalen.” aldus de Australiër.

De Red Bulls werden op ruime achterstand gereden door beide Ferrari’s en de Lotus van Kimi Raikkonen. Met de GP van Monaco in het vooruitzicht vindt Webber dat zijn team moet zorgen dat ze beter voor de dag komen tijdens de kwalificaties, omdat inhalen op het stratencircuit vrijwel onmogelijk is.

“Ik rij graag in Monaco, maar we hebben een goede wagen nodig voor de kwalificaties. Je wilt echt geen twee Mercedessen op de eerste rij, want hoewel ze vandaag niet zo snel waren tijdens de race en ver terugvielen, zal dat in Monaco wel andere koek zijn.” voorspelt Webber.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België