“Gewoon niet snel genoeg”

22 september 2013 — Lewis Hamilton heeft ook na deze kwalificatie geen excuus voor het gebrek aan snelheid die hij vertoonde.

“Ik was gewoon niet snel genoeg, de wagen beschikte over een stuk meer snelheid dan ik er uit wist te halen.” verklaarde de Brit aan Sky Sports. Zijn teamgenoot Nico Rosberg start de race van op P2, nadat hij Sebastian Vettel nog heel hard had doen zweten in zijn pitbox.

Hamilton was echter niet in staat om dezelfde snelheid tentoon te stellen. “Ik deed mijn best, maar ik had geen zo’n goed gevoel in de wagen, dus ik kwam snelheid te kort. De wagen bleek een pak sneller te zijn dan ikzelf, dus het is wel frustrerend om niet ietsje meer naar voor op de grid te staan, zoals Nico.” voegde de Brit eraan toe in een persbericht van Mercedes.

“Dit was geen goede dag, maar dat hoort erbij. We zullen proberen om het negatieve om te zetten in positivisme, en ik zal zo hard mogelijk aanvallen tijdens de race. Er staan nog wat mensen voor ons die we moeten kunnen verslaan, dus een podiumplaats moet mogelijk zijn. Het zou in elk geval fantastisch zijn.”

Voor het tweede weekend op rij kent Hamilton geen al te beste kwalificatie. Tijdens de GP van Italië geraakte de Mercedes-rijder zelfs niet in Q3. Toen bestempelde hij zijn prestatie als “idioot”. Vandaag start de Brit echter nog steeds als vijfde, maar wordt wel voor de tweede achtereenvolgende keer verslagen door zijn teamgenoot.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België