logo
 

Giedo van der Garde eist Sauber-zitje op voor Melbourne

05 maart 2015 — Giedo van der Garde wil koste wat het kost een racezitje bij Sauber voor de seizoensopener van volgende week in Melbourne. image

De Nederlander meent dat er hem een racezitje werd beloofd voor 2015, nadat hij in 2014 de rol van derde rijder werd toegewezen. Sauber kondigde op het einde van vorig jaar echter Marcus Ericsson en Felipe Nasr aan als vaste rijders voor het komende F1-seizoen.

Van der Garde zou eerst naar het arbitragehof in Zwitserland zijn gestapt, dat hem gelijk heeft gegeven, zo blijkt uit documenten die werden ingediend bij het Supreme Court in Victoria. Daarin stond vermeld dat Sauber geen acties mocht ondernemen, waarvan het resultaat zou zijn dat van der Garde niet mag deelnemen aan het F1-seizoen 2015, met andere woorden het aanstellen van twee andere rijders.

Omdat Sauber geen plannen heeft om één van de genomineerde rijders te vervangen in het voordeel van de Nederlander, wil die laatste nu zijn recht onmiddellijk laten gelden. Of van der Garde zijn gelijk zal halen, zal later moeten blijken. Zowel de Nederlander zelf als het team van Sauber wilden hieromtrent niets kwijt.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België