Giedo Van der Garde rijdt niet voor Sauber in Australië

14 maart 2015 — Na een gesprek zijn Giedo Van der Garde en het Sauber F1 team overeengekomen dat de Nederlander in Australië niet zal rijden. Een Australische rechter had aangedrongen op zo'n gesprek om zo uit het juridisch kluwen te geraken.


Van der Garde stuurde na het gesprek een statement de wereld in waarin hij de overeenkomst en de beslissing om dit weekend niet te rijden verduidelijkte. De Nederlander en het Zwitserse F1-team blijven wel in gesprek om een oplossing te vinden voor de rest van het seizoen.

“Uit respect en in het belang van de motorsport, in het bijzonder de Formule 1, heb ik besloten om af te zien van mijn juridisch recht om dit weekend in Melbourne te racen,” postte Giedo Van der Garde op zijn Facebook-pagina. “Als gepassioneerd racepiloot was dit een zeer moeilijke beslissing voor mij. Ik wens echter ook de belangen van de FIA en Sauber Motorsport te respecteren, net als die van Felipe Nasr en Marcus Ericsson.”

“Mijn management zal begin volgende week in gesprek blijven met Sauber om zo een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is. Ik heb er alle vertrouwen in dat dergelijke oplossing gevonden zal worden en zal de media informeren van zodra die er is,” besluit Van der Garde.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België