logo
 

Gil de Ferran: “Dit is de pijnlijkste dag in mijn autosportcarrière”

20 mei 2019 — Fernando Alonso zal dit jaar niet aan de start staan van de vijfhonderd mijl van Indianapolis. Gil de Ferran, sportief directeur bij McLaren, is er het hart van in en wil zich excuseren bij de Spanjaard omdat ze hem niet konden voorzien van een competitieve auto.


We zagen een aangeslagen de Ferran in een video die McLaren op Twitter plaatste, hij had het over de pijnlijkste ervaring in zijn vijfendertig jaar lange autosportcarrière.

“Ik ben al ongeveer vijfendertig jaar betrokken in de racerij,” begint de Ferran. “Dit is, niet waarschijnlijk, maar zeker de pijnlijkste dag in mijn carrière in de autosport. We zijn een enorme uitdaging aangegaan, we wisten dat het moeilijk zou zijn want we moesten het opnemen tegen een aantal heel ervaren teams in IndyCar.”

“Helaas kwamen we een beetje te kort, we hebben er alles aan gedaan en dat is erg pijnlijk. We hadden veel steun van de fans, onze partners en eigenlijk van de hele IndyCar-gemeenschap. Ze hebben ons met open armen ontvangen en hebben ons wegwijs gemaakt in iets onbekend voor velen van ons.”

De Braziliaan prijst ook Fernando Alonso voor zijn enorme inzet en hij betreurt het dat ze er niet in geslaagd zijn om hem een betere auto te geven.

“Ik wil ook Fernando Alonso bedanken voor zijn enorme inzet, we hadden niet meer kunnen vragen van hem. Hij heeft ook gereden zoals een grote kampioen zoals hij dat kan maar helaas hebben we hem geen auto geven die snel genoeg was.”

“De racer in mij, de krijger in mij, wil terugkomen. Ik wil morgen al beginnen en wil deze uitdaging aangaan. Fernando heeft het goed omschreven toen hij zei: ‘We zijn ten minste hier om te vechten.’”

“Soms mislukt het maar we zijn hier om te vechten. Ik wil deze uitdaging aangaan en terugkomen,” besluit de Ferran.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België