Giovinazzi hoopt in Bahrein nog een kans te krijgen

10 april 2017 — Giovinazzi hoopt dat hij ook in Bahrein Pascal Wehrlein mag vervangen en zo een nieuwe kans krijgt om zijn kunnen te tonen.


Succes en roem zijn vergankelijk en dat geldt eens zo zeer in de Formule 1. Giovinazzi moest in Australië geheel onverwacht Pascal Wehrlein bij Sauber vervangen. De Italiaan maakte een goede beurt en indruk op de rest van de paddock door meteen als twaalfde over de finish te komen.

In China verliep het echter een heel stuk minder goed voor Giovinazzi. De Italiaan crashte zowel tijdens de kwalificatie als de race, twee keer op bijna identiek dezelfde plaats maar wel onder andere omstandigheden. De ene keer was het immers droog en de andere keer was het circuit nog aan het opdrogen.

“Het was niet mijn weekend,” blikte Giovinazzi terug op zijn raceweekend in China. “Ik maakte mijn eerste fout tijdens de kwalificatie en vervolgens tijdens de race. Ik vroeg te snel slicks en toen ik terug op de baan was had ik op het rechte stuk wat last van aquaplaning en ik verloor meteen de wagen. Er was niets dat ik kon doen.”

“Ik wil me eerst en vooral excuseren bij de jongens en het team. Ze hebben tijdens de nacht van zaterdag op zondag schitterend werd verricht zodat ik kon racen. Ik vind het dan ook bijzonder jammer dat ik deze fout maakte. Ik moet echter vooruit kijken en dat niet door mijn hoofd laten spelen. We moeten blijven werken en hopelijk ben ik sterk voor de volgende keer.”

Giovinazzi hoopt overduidelijk dat hij ook in Bahrein voor Sauber zal mogen racen, al bestaat daar nog geen duidelijkheid over.

“Uiteraard kende het raceweekend in Melbourne een veel beter slot dan dat van China. Ik hoop dat ik nog een kans krijg om te tonen wat ik in Melbourne getoond heb. Ik zal in Bahrein aanwezig zijn als derde rijder van Ferrari. We zullen daar ter plaatse zien wat er met Pascal gebeurt,” besluit Giovinazzi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België