Giovinazzi: “Ik dacht eerst dat ze een grap met me uithaalden”

25 maart 2017 — Antonio Giovinazzi vernam zaterdagochtend plots dat hij Pascal Wehrlein moest vervangen en zijn F1-debuut zou gaan maken. De Italiaan dacht eerst dat ze een grap met hem uithaalden.


Giovinazzi verving Pascal Wehrlein al tijdens de eerste wintertest maar vervolgens kon Wehrlein zelf deelnemen aan de tweede wintertest. Wehrlein werd ook medisch goedgekeurd voor deelname aan de GP van Australië en de Duitser startte vol goede moed ook aan de eerste twee oefensessies.

Wehrlein liet vervolgens echter aan Sauber weten dat hij zichzelf fysiek niet voldoende in staat voelde om een volledige F1-race op een voldoende hoog niveau te kunnen presteren. Giovinazzi kreeg vervolgens een bericht waarin gezegd werd dat hij Wehrlein zou moeten vervangen maar de Italiaan dacht eerst dat er met hem een grap werd uitgehaald.

“Ik ontving een bericht van Ferrari en van mijn manager. Ze hadden me eigenlijk de avond voordien al een bericht gestuurd maar ik lag toen al in bed. Ik las het dus pas toen ik opstond”, aldus Giovinazzi.

“Ik dacht eerst dat er iemand een grap maakte. Vervolgens besefte ik dat dit niet het geval was. Meteen ging ik naar het circuit om met de engineers te overleggen. Ik kan het nog steeds niet geloven. Het is een droom die plots werkelijkheid wordt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België