Glock krijgt betere wagen, D’Ambrosio niet

04 mei 2011 — Marussia Virgin brengt enkele nieuwe updates voor haar wagen mee naar Turkije maar ze zullen er niet allebei over kunnen beschikken.

image

Marussia Virgin presteerde tijdens de eerste drie races van het seizoen onder de verwachtingen. Het is tot nu toe het op één na slechtste team en dat is uiteraard niet de plaats waarop het gehoopt had.

“Zoals we zelf moeten toegeven is onze start van het seizoen erg moeilijk verlopen. We hebben daar echter al iets aan trachten te doen toen we reeds tijdens de tests bemerkten dat we onze doelstellingen niet behaalden,” aldus John Booth.

Meer zelfs, Hispania Racing kondigde deze week nog aan dat het met haar nieuwe updates de aanval wil inzetten op Marussia Virgin en reeds komend weekend sneller wil zijn dan Glock en D’Ambrosio.

Het ziet er dus niet goed uit voor Virgin. Het heeft nood aan een betere versie van haar wagen en daarvoor brengt het enkele updates mee voor de GP van Turkije. Enigste minpuntje daarbij is dat niet allebei de rijders over de updates kunnen beschikken. Timo Glock zal wel over de updates kunnen beschikken terwijl onze landgenoot Jerome D’Ambrosio het moet zien te stellen met de oude wagen.

“Sinds midden februari hebben we achter de schermen erg hard werk geleverd en daarvan zien we nu eindelijk een resultaat. We zullen nu moeten zien hoeveel progressie we boeken.”

Voor ons wordt het alvast uitkijken wat het verschil zal zijn tussen Timo Glock met de nieuwe updates en D’Ambrosio zonder de updates.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België