Glock: “Onze wagen is te traag”

09 april 2011 — Bij Marussia Virgin kwalificeerde men zich op de plaatsen 21 en 22 maar echt tevreden is men daar niet mee.

Marussia Virgin wist de belangrijkste horde, de 107 procent-regel, eenvoudig te nemen. Glock kwalificeerde zich als 21ste terwijl onze landgenoot Jerome D’Ambrosio 22ste werd. Tot zover het goede nieuws want het verschil in rondetijden met de rest is gewoonweg te groot.

Dat beseft ook Timo Glock, die al langer ligt te zeggen dat er dringend iets moet veranderen bij het team. De wagen moet dringend competitiever worden.

“Onze wagen is gewoonweg te langzaam,” zei Timo Glock tegenover de Duitse zender RTL.

“De problemen die Lotus in Melbourne had hebben ze hier niet meer. Hier werken hun banden wel goed met hun wagen. Ze zijn een seconde sneller dan ons. Meer valt er niet over te zeggen. We moeten vooral zien dat HRT niet nog dichter op ons nadert.”

En gelijk heeft Timo Glock. Want daar waar Hispania Racing zich niet kon kwalificeren in Melbourne, kon het team dat nu wel. Het verschil met Marussia Virgin is ook niet meer zo groot als tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België