Glock verdedigt zijn teamkeuze

10 december 2009 — De Duitse rijder Timo Glock verklaarde zopas dat zijn keuze om in 2010 bij Manor/Virgin te racen niet ondoordacht zou zijn. Glock denkt alvast liever op lange termijn.

In 2008 en 2009 was het de Duitser Timo Glock die deel mocht uitmaken van de Japanse renstal Toyota. Samen met de Italiaan Jarno Trulli moest hij op een bepaald ogenblik aanhoren dat Toyota het met de sport voor bekeken wilde houden en dat snel overstappen dus wel eens de boodschap zou kunnen zijn. De laatste twee races van het seizoen werd Glock dan ook nog eens vervangen door Kamui Kobayashi die vanaf het begin zich meteen in de kijker reed.

De man die ooit nog actief was geweest voor Jordan zat even in een moeilijke positie maar uiteindelijk bemachtigde hij dan alsnog een zitje bij Manor Motorsport dat onder de naam Virgin zou willen deelnemen. Wat we volgens de 27-jarige rijder zeker niet moeten verwachten is dat hij meteen tot de top zal gaan behoren. De man die in 2008 Lewis Hamilton op Interlagos in de laatste bocht moest laten passeren en op die manier een trotse Felipe Massa in tranen zette, die man verwacht nu dat er in 2010 eens met hem gelachen kan worden. 

“Volgens sommige mensen is dit verhaal het begin van het einde voor mij maar zelf kan ik u vertellen dat ik eerder al moeilijke momenten kende. Manor beschikt over een combinatie van jonge en oudere mensen die met elkaar goed kunnen samenwerken en over een heel wat motivatie beschikken. Ik ben blij dat ik zal kunnen samenwerken met de mensen van Manor en men zal ons in het begin wel met de vinger gaan wijzen en ons uitlachen maar toch heb ik er volgens mij goed aan gedaan door op de lange termijn te denken. De resultaten komen naderhand en ze voelen vast en zeker beter aan dan bij een groot team met een winnende auto vanaf het begin”, aldus Timo Glock.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België