Goed resultaat voor Force India

29 maart 2009 — Het Force India team behaalde vandaag haar beste resultaat sinds het vorig seizoen aan de Formule 1 begon. Beide piloten kwamen aan de finish maar ze behaalden wel geen punten.

Adrian Sutil werd tiende, een mooie prestatie nadat hij in de eerste ronde al een voorvleugel verloor en de pit in moest komen.

“Ik was goed weg maar in bocht 1 ging Webber opeens heel traag en ik kon niet meer ontwijken. Mijn voorvleugel was beschadigd en ik moest de pit in duiken. Daarna zat ik ook nog vast achter Heidfeld. Uiteindelijk werd ik tiende en ik ben tevreden.”

Teamgenoot Giancarlo Fisichella werd twaalfde na geklungel in de pits. Fisichella reed bijna voorbij z’n stopplaats en verloor heel wat tijd.

“Ik maakte een fout bij de pitstop. Ik was wat verward omdat we vorig seizoen altijd de laatste pitbox hadden en daardoor reed ik te ver door. Als dat niet gebeurd was, had ik zeker en vast een mooi resultaat kunnen behalen. De wagen voelde goed tijdens de race en ik kijk al uit naar Maleisië.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België