logo
 

Gooit regen de pikorde door elkaar in Maleisië?

28 maart 2015 — Het komt nooit als een verrassing, maar brengt altijd wel spanning en sensatie met zich mee. We hebben het uiteraard over de voorspelling van regen voor de GP van Maleisië.

Ook dit jaar is het opnieuw van dat. Er wordt regen voorspeld boven het circuit van Sepang. Tijdens de kwalificaties wordt er zo’n 50% regenkans verwacht, tijdens de race iets meer. Dan zou er zo’n 80% kans zijn op natte weersomstandigheden. Dankzij het warme, maar vochtige klimaat zagen we in het verleden al meermaals een spectaculaire race in Maleisië. Daarbij denken we dan vooral terug aan de editie 2012, waar Fernando Alonso een titanengevecht voerde met een verrassend sterke Sergio Perez, toen nog uitkomend voor Sauber.

We verwachten dit weekend opnieuw spektakel, want de kloof tussen Mercedes en Ferrari is in Maleisië immers niet meer zo groot als Mercedes zelf nog voorspelde na de Grote Prijs van Australië. Tijdens de kwalificatiesimulaties waren de zilverpijlen nog iets meer dan een halve seconde sneller dan de Ferrari’s van Vettel en Raikkonen, maar tijdens de lange runs was het verschil een stuk kleiner, zo’n twee tienden om precies te zijn. Afwachten dus of de regen de dominantie van Mercedes enigszins kan doorbreken.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België