logo
 

GP van Brazilië: Raceverslag

24 november 2013 — Vandaag vond de laatste race van het seizoen plaats. Dit was meteen de laatste race voor Mark Webber en de afscheidsrace van Felipe Massa voor Ferrari.

Bij de eerste ronde verloor Vettel meteen zijn koppositie aan Rosberg. Helaas bleek de Red Bull veel sneller en wist Vettel na één ronde de koppositie terug op te eisen. Alonso verloor bij de start een positie maar reed in de 4de ronde rond op de 2de plek door Hamilton en Rosberg te verschalken. Grosjean zorgde voor een rookgordijn door zijn motor op te blazen, gelukkig zonder verdere gevolgen voor de race.

Vanaf ronde 10 wist Webber echter te naderen op Alonso en kroop hij onder de versnellingsbak van de Ferrari. In ronde 13 wist Webber de tweede positie op te eisen dankzij DRS. Webber had toen ongeveer tien seconden achterstand op Vettel.

In ronde 24 kwam Webber binnen voor zijn eerste pitstop. Zoals wel vaker dit seizoen ging er iets mis, waardoor hij een positie verloor aan Alonso, die ervoor al was komen pitten. In ronde 26 wist Webber de tweede positie echter terug op te eisen. Ook Massa werd onder druk gezet en dreigde zijn positie te verliezen ten koste van Hamilton. Massa kreeg ondertussen de mededeling dat hij de witte lijn van de pitlane niet met zijn wielen mocht overschrijden. Een ronde later kreeg Felipe de melding dat hij een drive-through kreeg wegens het overschrijden van de witte lijn van de pitlane. De kleine Braziliaan uitte zijn frustraties over de boordradio. Massa treuzelde redelijk lang om zijn straf uit te voeren waardoor Hamilton, die achter hem vastzat, veel tijd verloor. Massa kwam terug de baan op op de achtste plaats.

Ondertussen werden er her en der op het circuit een paar regendruppels gespot, maar de regen was niet intens genoeg om de slicks aan kant te schuiven.  Ondertussen werden we opgeschrikt door verschillende incidenten. Bottas en Hamilton kwamen met elkaar in contact. Hamilton kreeg een lekke band, Bottas moest de strijd staken. Ook kwam Vettel pitten. Red Bull was hier niet op voorzien, waardoor zijn pitstop dertien seconden duurde. Webber kwam ook binnen en moest aanschuiven achter Vettel.  Vettel zach zijn voorsprong zo teruglopen tot 5 seconden. Hamilton kreeg voor het contact met Bottas een drive-through aangesmeerd.

Menig F1-fan bleef ongeduldig wachten op regen, maar we bleven allemaal op onze honger zitten. Charles Pic moest zijn wagen nog aan kant parkeren met een mechanisch defect, en Maldonado kwam in contact met Vergne, gelukkig zonder al te veel brokken. UIteindelijk wist Vettel zonder veel moeite de winst te grijpen, de negende opeenvolgende keer al dit seizoen. Webber eindigde in zijn laatste F1 race op de tweede plaats, Fernando Alonso greep de derde podiumplaats.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België