GP Duitsland: weersvoorspelling

22 juli 2012 — Gisteren regende het hevig tijdens de kwalificatie maar uiteraard speelt het weer ook een cruciale rol tijdens de race.

Terwijl het gisteren nog hevig regende op de Hockenheimring is die regen vandaag volledig verdwenen. De kans op regen tijdens de race is zo goed als onbestaande. De maximumtemperatuur zal zo’n 22 graden bedragen.

Aangezien het bij de start van de race droog is zal dit beschouwd worden als ‘change of climatical conditions’. Daardoor mogen de rijders en teams verschillende kleine aanpassingen doen om hun wagen beter af te stellen op droog weer.

Deze wijzigingen zijn echter beperkt en het zal tijdens de race dan ook uitkijken zijn naar rijders die gisteren kozen voor een mindere prestatie tijdens de kwalificatie door een wagenafstelling voor droog weer. Die wagens zouden vandaag in vergelijking met gisteren een voordeel moeten hebben.

Wel is het zo dat alle rijders nu voor de start vrij mogen kiezen op welke banden ze de race zullen starten. Dit alles zal ongetwijfelde voor enkele opmerkelijke strategische keuzes zorgen.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België