GP Hongarije: raceverslag

29 juli 2012 — Vandaag vond in Hongarije de laatste race voor de zomerstop plaats. Hamilton greep gisteren de pole, naast hem startte Romain Grosjean. Daarachter volgenden Vettel, Button, Raikkönen en beide Ferrari piloten.

Vraag van de dag was of de weergoden met behulp van enkele regendruppels voor extra spanning gingen zorgen. Er werd regen verwacht, maar dit was in Silverstone ook het geval waar we uiteindelijk geen regendruppels te zien hebben gekregen. Hadden de weermannen het deze keer wel bij het rechte eind?

Bij de start kregen we meteen een vreemd beeld te zien. De start werd uitgesteld en de rijders moesten een extra opwarmronde rijden. Michael Schumacher had een probleem met zijn wagen en werd naar de pits geduwd terwijl zijn collega’s nog eens het circuit gingen verkennen. De Duitse recordkampioen zag zichzelf genoodzaakt om uit de pits te vertrekken

Bij de start wist Vettel meteen Grosjean onder druk te zetten maar de Duitser moest het onderspit delven waarna hij ook een plaats moest afstaan aan Button. Fernando Alonso wist een plaatsje te winnen door Raikkönen te passeren. Schumacher verandere zijn racestrategie en dook na 1 ronde meteen de pits in om over te stappen op de harde bandensoort. Er volgde meteen nog meer onheil voor Schumacher aangezien hij een drive through kreeg aangesmeerd wegens te snel rijden in de pitlane.

In de zestiende ronde was het tijd voor de eerste pitstop van Jenson Button, daarna volgden Maldonado en Hulkenberg. Twee ronden later was het de beurt aan Vettel en Alonso. Vettel kwam opnieuw achter Button terecht, Alonso verloor kostbare tijd achter Perez. Ook Hamilton kwam een nieuw stel sloffen halen, hij koos voor de harde bandensoort. Door deze reeks pitstops reden beide Lotussen aan de leiding. Na zijn pitstop kwam Raikkonen voor Alonso terecht.

Ondertussen wist Romain Grosjean met de zachtere bandensoort onder de versnellingsbak van Hamilton te kuipen. Ook Mark Webber wist Alonso aardig onder druk te zetten terwijl Vettel net hetzelfde deed met Jenson Button. Jenson Button kwam in ronde 35 een setje zachte banden halen. Vettel voerde een paar rondes later zijn pitstop uit en kwam voor Button terecht.

Raikkonen bleef ondertussen maar doorrijden en kwam pas in ronde 46 een pitstop uitvoeren. De Fin reed op een verschrikkelijk hoog tempo waardoor hij dankzij zijn pitstop voorbij voorbij Grosjean en Vettel wist te geraken. De jacht op Lewis Hamilton was nu officieel geopend.

In ronde 59 kwam Vettel nog een pitstop uitvoeren. Hij kwam net voor Alonso terug de baan op. Alonso zette een aanval op maar Vettel wist met zijn verse banden de aanval te pareren. Raikkonen naderde tot op 1 seconde van Hamilton maar slaagde er niet in om Hamilton te passeren. Dat de Hungaroring niet het gemakkelijkste circuit is om in te halen werd nogmaals bewezen.

Na de laatste race voor de zomerstop kunnen we verschillende conclusies trekken. Michael Schumacher is nu toch wel officieel de pechvogel van het seizoen, en Raikkonen pesteert op zeer hoog niveau. De weermannen daarintegen hebben nog veel bij te leren…

 

 

 

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België