GP Hongarije: Regen op komst?

29 juli 2012 — Binnen enkele uren vindt de GP van Hongarije plaats en ook nu zal het weer opnieuw een cruciale rol gaan spelen.

Vrijdag hadden we regen tijdens de oefensessies en gisteren hielden we het droog tijdens de kwalificatie. Maar wat zijn de weersvoorspellingen voor de race?

Wel, er is regen op komst. Gisteren spraken enkele rijders hun hoop reeds uit over eventuele regen omdat dit hun redding zou kunnen zijn om een goed resultaat neer te zetten. Zij kunnen zich dus in de handen wrijven.

De maximumtemperatuur bedraagt vandaag in Boedapest zo’n 31°C. Daarbij is er een lichte wind. De voorspelling dat er regen zal komen is natuurlijk veel belangrijker voor de rijders. Deze zou in de namiddag komen en plaatselijk zeer intens kunnen zijn. Tussen 15 uur en 16 uur wordt door sommigen een regenwaarschijnlijkheid voorspeld van 90%.

Meer zelfs, tussen 14 uur en 16 uur wordt er zelfs gewaarschuwd voor mogelijk hevige onweer. De GP van Hongarije belooft dus opnieuw een spektakelstuk te worden ...

update zondag om 12u:
De laatste voorspellingen geven nog steeds een kans op onweer tussen 14u en 16u, al zou de grootste kans op onweer opgeschoven zijn naar 15u30 tot 18u, wat ten vroegste tegen het einde van de race zou zijn.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België