GP van Australië in de problemen?

12 november 2010 — In Australië vreest men dat hun race van de kalender kan verdwijnen. De oorzaak daarvan? CAMS.

CAMS is de automobielfederatie van Australië. CAMS ondersteunt de organisatoren van de GP van Australië maar het doet dat niet gratis. Het rekent naar verluidt zo’n 800 000 Australische Dollar voor die ondersteuning aan, een bedrag dat de organisatoren graag verminderd zien.

De organisatoren verzochten CAMS dan ook om het bedrag te verlagen maar die weigert dat. Vervolgens dreigt CAMS om aan de FIA te vragen de GP van Australië van de kalender te schrappen indien de organisatoren niet voor 19 november een akkoord bereiken met CAMS.

“CAMS bedreigt ons door de FIA als een grote stok te gebruiken waarmee ze ons kunnen slaan. Ze vragen ons akkoord te gaan, anders dreigen ze de FIA te vragen om Australië van de kalender te halen,” zei Ron Walker, de baas van de Australische GP tegenover Autosport.

Ron Walker vloog alvast snel naar Abu Dhabi om het probleem met Bernie Ecclestone te bespreken en de F1-baas ervan te verzekeren dat er wel een oplossing zal gevonden worden. België lijkt dus niet het enigste land te zijn dat zijn F1-race af en toe in de problemen brengt.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image