GP van Australië krijgt twee DRS-zones

10 maart 2012 — Binnen een dikke week is het zover, dan wordt de eerste F1-race van het nieuwe seizoen verreden. De GP van Australië zal bovendien twee DRS-zones krijgen.

Vorig jaar debuteerde DRS tijdens de GP van Australië. Voor de eerste keer werd het zogenaamde Drag Reduction System, beter bekend als de verstelbare achtervleugel, gebruikt tijdens een raceweekend.

Tijdens de kwalificatie mag het systeem onbeperkt gebruikt worden maar tijdens de race mag dat enkel in zogenaamde DRS-zones. In Melbourne hadden we vorig jaar zo één DRS-zone, op het rechte stuk waar de finishlijn lag.  Dit jaar zou daar echter verandering in komen want nu zouden er op het circuit doorheen Melbourne Park twee DRS-zones aangeduid worden.

“Het inhalen is in Melbourne altijd al moeilijk geweest maar dit jaar zijn er twee DRS-zones,” aldus Gianpaolo Dall’Ara van Sauber.

Officieel weten we nog niet waar deze DRS-zones juist komen maar waarschijnlijk zal het rechte stuk langs start-finish daar opnieuw bij zijn. De andere DRS-zone zal waarschijnlijk tussen bocht nummer 2 en 3, of bocht nummer 12 en 13 liggen. De FIA maakt de DRS-zones meestal enkele dagen voor de start van het raceweekend bekend.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België