GP van Australië: Wachten op de regen ...

23 maart 2018 — Het was een constante in de reacties na afloop van de oefensessies op vrijdag: de verwijzingen die de rijders maakten naar mogelijke regen op zaterdag en zondag.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De krachtsverhoudingen echt concreet inschatten, dat kunnen we nog niet na de eerste twee oefensessies en mogelijk kunnen we dat ook nog niet helemaal na afloop van de eerste race. Er wordt immers regen voorspeld voor de kwalificatie en de race.

De rijders die erg goed in de regen kunnen rijden, waaronder Max Verstappen, hopen ongetwijfeld op regen. Ook sommige teams hopen om te profiteren van op zijn minst wisselvallige omstandigheden.

Geheel verrassend is het dan ook niet dat vooral de teams en rijders die over een iets minder krachtige motor of iets minder goed chassis beschikken hopen op regen. Mogelijk worden zij op hun wenken bediend.

Op zaterdag om 14u lokale tijd, wanneer de derde oefensessie van start gaat, geldt er een regenkans van 100%. Die regenkans neemt wel af in de uren nadien maar ook om 17u lokale tijd, wanneer de kwalificatie van start gaat, geldt er nog steeds een regenkans van 65%.

Ook op zondag wordt er regen voorspeld, al is het dan nog hoogst onzeker of de regen ook daadwerkelijk tijdens de race zal vallen. Mogelijk komt de nieuwe safety car dus al meteen tijdens het eerste raceweekend in actie.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België