GP van Azerbeidzjan in 2015 of 2016

05 maart 2014 — Bernie Ecclestone kondigde vandaag aan dat vanaf 2015 of 2016 de GP van Azerbeidzjan aan de kalender wordt toegevoegd. image

Het contact kwam er dankzij Flavio Briatore. De Italiaan, en voormalig teambaas van het Renault F1-fabrieksteam, is een goede vriend van Ecclestone, en is eigenaar van modezaak Billionaire in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

“In Azerbeidzjan spreken ze van een Grote Prijs in 2015, maar dat is misschien nog net iets te vroeg, tenzij op het einde van het seizoen. 2016 lijkt me dan al een stuk haalbaarder.” verklaarde Ecclestone vandaag in de Britse Daily Mail.

De Grote Prijs van Azerbeidzjan zou dan worden georganiseerd in de straten van, Baku. In 2013 reisde de FIA GT al af naar het nieuwe stratencircuit langs de Kaspische Zee voor de Baku World Challenge.

Met de toevoeging van de race in Baku wordt de globalisatie van de F1-kalender voortgezet. Naast de klassieke Europese circuits werd de laatste jaren al uitgeweken naar Maleisië, China, Turkije, Bahrein en Abu Dhabi, stuk voor stuk ultramoderne racetracks.

Ook in 2014 breidt het aantal races uit. Dit seizoen staat immers de Grote Prijs van Rusland voor de allereerste keer op de kalender, op het circuit van Sochi, waar onlangs de Olympische Winterspelen plaatsvonden.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België