GP van Azerbeidzjan vanaf 2016, New York opnieuw uitgesteld

25 juli 2014 — De GP van Azerbeidzjan komt er vanaf 2016, een mogelijke F1-race in New Jersey bij New York gaat in 2015 voorlopig nog niet door. De race met in de achtergrond de skyline van New York loopt opnieuw vertraging op.

image
In mei liet Bernie Ecclestone nog verstaan dat er vanaf 2015 eventueel een GP van Azerbeidzjan zou komen, maar die race zal dus pas vanaf 2016 op de F1-kalender staan, dat liet Bernie Ecclestone verstaan tegenover de zakenkrant Forbes. Tegelijkertijd liet Bernie Ecclestone weten dat de Grand Prix of America, die normaal gesproken in 2013 reeds moest plaatsvinden, opnieuw met een jaar wordt uitgesteld.

Het was de bedoeling dat er volgend jaar een F1-race in New Jersey zou plaatsvinden met op de achtergrond de skyline van New York. Dat evenement zou dan de Grand Prix of America als naam dragen, terwijl we ook al een GP van de verenigde Staten van Amerika hebben in Austin.

“In 2016 gaan we naar Baku”, liet Bernie Ecclestone tegenover Forbes weten. Baku is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Minder goed nieuws had Bernie Ecclestone dan weer voor de organisatoren in New Jersey. Bernie wil een eventuele tweede blamage vermijden en stelt de race nu meteen uit naar 2016, in plaats van de race in allerlaatste instantie van de voorlopige F1-kalender te moeten schrappen.

“Iemand heeft me verteld dat ze hun zaakjes in New Jersey nu wel op orde lijken te hebben”, zei Ecclestone. “Ik weet niet of het waar is, maar New Jersey komt pas ten vroegste in 2016 op de F1-kalender.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België