logo
 

GP van Bahrein blijft een nachtrace

05 april 2014 — De GP van Bahrein zal ook de komende jaren rond het zelfde uur plaatsvinden, dat heeft de voorzitter van het Bahrain International Circuit laten weten.


Het is tien jaar geleden dat de GP van Bahrein voor het eerst op de F1-kalender stond. Daarom wou men in Bahrein iets bijzonder doen en het startuur van de race naar de avond verschuiven zodat het een zogenaamde ‘nachtrace’ zou worden.

Aanvankelijk was het de bedoeling om dat één jaar te doen maar nu de lichtinstallatie enz. geïnstalleerd zijn heeft men besloten om ook de komende jaren de race op hetzelfde startuur te laten aanvangen. Ook de komende jaren wordt het dus rijden in het ‘donker’ voor de F1-piloten, al is dat ‘donker’ zijn relatief te noemen, met al die verlichting rondom het circuit.

Het racen met de kunstmatige verlichting is succesvol verlopen tijdens het World Endurance Championship en nu ook de ticketverkopen voor de GP van Bahrein blijkbaar hoger uitvallen heeft men dus besloten om nog meer nachtraces te organiseren.

“We hebben in de verlichting geïnvesteerd en het is een permanente structuur. Al de komende GP’s van Bahrein zullen op het zelfde startuur beginnen,” aldus Zayed Al Zayani, Bahrain International Circuit, tegenover Autosport. “Het zou niet slim zijn om slechts één nachtrace te organiseren.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België