logo
 

GP van Bahrein gaat gewoon door

13 april 2012 — De FIA heeft vandaag meegedeeld dat de GP van Bahrein gewoon zal doorgaan. Daarmee wil de FIA een einde maken aan de speculatie over de F1-race.

De voorbije weken was er heel wat speculatie ontstaan over de GP van Bahrein. De protesten en incidenten in het land waren opnieuw toegenomen, waardoor sommigen een oproep lanceerden om de race net als vorig jaar te annuleren.

De teams zouden zelfs hun medewerkers twee vliegtickets gegeven hebben. Een ticket om van China naar Bahrein te vliegen en een ticket om terug naar Europa te vliegen. Zo zouden de teams willen anticiperen hebben op een mogelijke annulatie van de GP van Bahrein.

Die annulatie lijkt er dan toch niet te komen. Over een week moet de eerste oefensessie verreden worden en een snelle beslissing drong zich dan ook op. Zowel Bernie Ecclestone, de teams en rijders, alsook de fans keken maar in één richting: de FIA.

Iedereen vond dat het aan de FIA was om een beslissing te nemen en de FIA heeft dat ook gedaan. Vandaag liet de FIA immers weten dat de GP van Bahrein zoals gepland zal doorgaan.

“Op basis van de huidige informatie waarover de FIA beschikt zijn we tevreden dat alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen er zijn voor de GP van Bahrein,” luidde het in een mededeling van de FIA. “Daarom bevestigd de FIA dat de GP van Bahrein zoals gepland zal doorgaan.”

De F1-kalender 2012 blijft dus uit twintig races bestaan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België