GP van Bahrein terug op F1-kalender?

13 april 2011 — In Bahrein blijft men volop werken aan een nieuwe plaatsje op de F1-kalender van 2011.

De trouwe F1-fan moest door de annulatie van de GP van Bahrein twee weken langer dan gepland wachten op de start van het nieuwe seizoen. De volksprotesten in het land waren te fel en de veiligheid van zowel de teams als de toeristen kon niet gegarandeerd worden.

Ondertussen is het nog steeds afwachten of de GP van Bahrein in 2011 nog opnieuw terug op de kalender zal komen. De voorbije weken waren er meermaals geruchten maar de recentste berichten lieten niet meteen het beste vermoeden.

Salman bin Hamad Al Khalifa, de kroonprins van Bahrein die de race liet annuleren, laat nu uitschijnen dat men nog steeds hoopt om de F1-race nog dit jaar opnieuw te organseren. Uiterlijk tegen 1 mei zou er normaal een beslissing genomen worden.

“We zijn constant in overleg met de bevoegde autoriteiten om de GP van Bahrein opnieuw een plaats op de kalender te geven,” aldus Salman bin Hamad Al Khalifa.

“Nu in Bahrein de veiligheid opnieuw is teruggekeerd en het leven opnieuw zijn normale gang gaat ondernemen we stappen om de race opnieuw te organiseren”.

Voorlopig is het nog afwachten of de race daadwerkelijk terug een plaatsje op de kalender krijgt. Abu Dhabi bood reeds aan om haar datum aan Bahrein af te staan en haar race uit te stellen tot na de GP van Brazilië. Dat zou echter betekenen dat de laatste race van het seizoen pas in december zou vallen ...

Het valt af te wachten of de organisatoren van de GP van Brazilië daarmee akkoord zouden gaan. De slotrace van het seizoen wil je natuurlijk niet zomaar afstaan. Ook valt het te betwijfelen of de teams ermee akkoord zouden gaan. Het zou immers betekenen dat het seizoen nog langer duurt en de winterpauze nog korter is.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België