GP van Bahrein uitgesteld

21 februari 2011 — Na een dagenlange onzekerheid over de openingsrace in Bahrein staat het nu vast, de GP van Bahrein zal niet plaatsvinden op 13 maart.

Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa, de kroonprins van Bahrein, onderhandelde vanochtend nog met Bernie Ecclestone over de organisatie van de GP van Bahrein. Daaruit kwam uiteindelijk een akkoord om de GP van Bahrein uit te stellen in plaats van volledig te annuleren.

“We voelden aan dat het noodzakelijk was om ons te onmiddellijk te focussen op onderwerpen van nationaal belang,” aldus de kroonprins.

De voorbije dagen waren er hevige onlusten in Bahrein. Er waren berichten over het hevig neerslaan van de protesten, terwijl de protesterende bevolking de dagen nadien haar gang mocht gaan.

De protesten tegen de levensomstandigheden en het regime hielden aan en er werd door de FIA en FOM gevreesd dat de GP van Bahrein gebruikt zou worden als medium voor de protesten. Ook werd er voor de veiligheid van de fans en het F1-personeel gevreesd.

Bernie Ecclestone liet dit weekend nog verstaan dat de kroonprins wel het best zou weten of de race zou kunnen doorgaan. Die besliste dus samen met de organisatoren dat het niet veilig genoeg is om de race te laten doorgaan. Al laat men liever uitschijnen dat men zich wil concentreren om de bekommernissen van de protesterende bevolking.
Een nieuwe datum voor de GP van Bahrein staat nog niet vast. Vermoedelijk zal deze plaatsvinden tegen het einde van het seizoen. De openingsrace zal nu plaatsvinden in Australië op 27 maart.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België