logo
 

GP van Bahrein zal terug op oude circuit-layout plaatsvinden

17 augustus 2010 — De organisatoren van de GP van Bahrein hebben bekendgemaakt dat er volgend jaar opnieuw op de oude layout van het circuit zal gereden worden.

Dit jaar werd er tijdens de F1-race op de langere versie van het circuit gereden dat normaal gebruikt wordt voor endurance-races (6,299 km). De organisatoren deden dit om de rijders een nieuwe ervaring en uitdaging te bieden tijdens de 60ste verjaardag van de Formule 1.

Volgend jaar zal er dus opnieuw op de kortere layout van het circuit gereden worden, dat is ook de layout waarop de F1-bolides reden sinds er in 2004 voor het eerst een F1-race in Bahrein werd georganiseerd (5,412 km).

“Het was een enorme uitdaging om het circuit op zo’n korte tijd in orde te krijgen met de richtlijnen van de FIA. Het toont echter aan dat Bahrein als racepromotor er alles aan wil doen om de beleving en bekendheid van de Formule 1 te verbeteren en ook haar associatie met de Formule 1 te vergroten,” aldus Shaikh Salman Bin Isa Al Khalifa van het Bahrain International Circuit.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België