logo
 

GP van België: Al meer dan 70 000 tickets verkocht!

23 augustus 2016 — Er zijn al meer dan 70 000 tickets verkocht voor de GP van België, zo laat de organisator van de F1-race weten.


De ticketverkoop voor de GP van België liep de voorbije weken en maanden als een trein. Vooral Max Verstappen en zijn overstap naar het team van Red Bull Racing zorgde voor een extra rush op tickets. André Maes, organisator van de GP van België is dan ook zeer tevreden over de ticketverkoop.

“Er zijn reeds meer dan 70 000 tickets verkocht,” zo laat organisator André Maes weten tegenover ‘La Dernière Heure’. “Dit heb ik niet meer gezien sinds de jaren 2001-2002. En ik spreek hier voor alle duidelijkheid over reële cijfers, tickets voor drie dagen die verkocht zijn. Het is niet zoals bij andere grote evenementen waarvoor ik al enkele jaren gewerkt heb en waarbij er een aanzienlijk verschil is tussen de echte ticketverkoop en de cijfers die verkondigd worden.”

Er kunnen nog ‘bronze tickets’ gekocht worden aan de verschillende loketten die zich tijdens de drie dagen rondom het circuit bevinden. Er wordt dan ook verwacht dat er uiteindelijk op zondag meer dan 75 000 toeschouwers aanwezig zullen zijn voor de GP van België. Samen met ruim 10 000 personen van het personeel van de organisatie, de veiligheidsdiensten, de teams, journalisten, enz. betekent het dat er meer dan 85 000 personen aanwezig zullen zijn op het circuit van Spa-Francorchamps.

Vooral de Waalse regering zal erg tevreden zijn met de ticketverkoop, aangezien die ieder jaar het verlies van de organisatie bijpast. Door de erg hoge ticketverkoop zal dat verlies ongetwijfeld veel kleiner zijn dan de voorbije jaren.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië