logo
 

GP van België: Bakken en braden?

24 augustus 2016 — Wordt het bakken en braden tijdens de GP van België? Het ziet er alvast zo naar uit.

Meestal zijn de weersvoorspellingen niet al te positief voor het raceweekend van de GP van België maar dit jaar vormt echt wel een uitzondering. We krijgen naar alle waarschijnlijkheid het beste weer voor de GP van België in meer dan tien jaar.

In bovenstaand bericht van het McLaren F1 team wordt er nog uitgegaan van zo’n 29 graden op zaterdag en 25 graden op zondag. Volgens de laatste voorspellingen zal de temperatuur echter nog hoger oplopen. Voor vrijdag en zaterdag wordt er zo’n 32 graden voorspeld, terwijl het op zondag, wanneer de race plaatsvindt, met 30 graden iets ‘koeler’ zou zijn.

Dat is ook de F1-teams uiteraard niet ontgaan. Zij zullen door de erg hoge temperaturen onder meer de bandenslijtage en koeling van de wagens nauwlettend in de gaten houden. Ook op strategisch vlak kan het schitterend weer voor veranderingen zorgen.

De weersvoorspellingen zullen de komende dagen bovendien nauwlettend door de teams in de gaten worden gehouden. Voor maandag wordt er immers slechts 21 graden en regen voorspeld. Het zou bovendien zondagavond reeds kunnen beginnen regenen.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië