GP van België bij best bezochte F1-races in 2018

23 december 2018 — Uit een vergelijking van de toeschouwersaantallen van de races die op de F1-kalender 2018 stonden blijkt de GP van België bij de beste races te staan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het is het einde van het jaar en dan komen er altijd heel wat lijstjes met statistieken naar boven. In de Formule 1 verschijnt er dan traditioneel het lijstjes met toeschouwersaantallen van de verschillende races.

De GP van Groot-Brittannië kende het meeste aantal toeschouwers. Verspreid over het raceweekend ontving het circuit van Silverstone maar liefst 340 000 toeschouwers. Mexico en Australië vervolledigen met respectievelijk 334 946 en 295 000 toeschouwers de top drie.

In totaal waren er iets meer dan vier miljoen mensen die minstens één van de eenentwintig races op de F1-kalender bijwoonden, met een gemiddelde van 194 919 fans per raceweekend. De GP van België zat met maar liefst 250 000 toeschouwers ruim boven het gemiddelde.

De GP van België prijkt op een mooie zesde plaats. Vooral heel wat Nederlanders zakken ieder jaar naar het circuit in de Ardennen om hun held Max Verstappen aan te moedigen. Er zijn echter plannen om in de komende jaren eventueel een GP van Nederland te organiseren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België