logo
 

GP van België komt weer onder druk te staan

01 september 2011 — Voor de zoveelste keer in korte tijd, worden er weer berichten de wereld in gestuurd dat België het binnenkort moet stellen met één Grand Prix per twee jaar. Reden daarvoor zou in Frankrijk liggen.

image

Het is al een tijdje aan de gang, maar de hardnekkige geruchten willen blijkbaar niet verdwijnen. Meer nog, nu zou er binnen de kortste keren ook een officiële mededeling komen nadat er het afgelopen weekend in Spa gesprekken hebben plaatsgevonden met Bernie Ecclestone.
Frankrijk zou in 2013 terug op de kalender komen te staan met een GP die zou plaatsvinden op het circuit van Paul Ricard in Castellet. Laat dat nu net toevallig een circuit zijn dat ook gelinkt is aan Ecclestone zelf. En zoals we allemaal weten draait het bij Ecclestone allemaal om geld. De GP van België en die van Frankrijk zouden dan afwisselend kunnen plaatsvinden. Frankrijk in 2013, 2015, 2017… België in 2012, 2014, 2016… enzovoort.

De kalender zit vol en er zijn nog kandidaten die graag een GP zouden willen organiseren, niet alleen Frankrijk. Het zal dus een kwestie worden van wie het meest wil betalen om een GP te organiseren, die ook een plaats op de kalender zal krijgen. Dat denkt ook ex-piloot Jean Alesi:“Het probleem van Spa is het geld. Er is niet genoeg geld in Spa om de concurrentie aan te gaan met plaatsen als Abu Dhabi.”

De Fransman denkt dat het een ideale oplossing is om de GP’s met elkaar te laten afwisselen: “Dit compromis heeft alle voordelen. Als Fransman zou ik graag hebben dat de GP van Frankrijk terug keert. Het zou jammer zijn om Spa te verliezen, maar het is altijd beter eenmaal in twee jaren door te gaan als helemaal niet meer.”

Spa directeur Thibaut heeft hier nochtans een heel andere visie op: “Het zou niet mogen gaan om wie veel geld heeft. Het zou heel jammer zijn als dat zou gebeuren. Spa is een van de oudste circuits, het is er eentje voor echter mannen. Sinds 1921 worden hier al Grand Prix’ verreden en waren de grootste der wereld hier onderweg, Fangio, Ascari, Stewart, Clark. Alleen daarom zou het dom zijn om Spa niet op de kalender te hebben.”

“In mijn ogen mag het geen kwestie van geld zijn. Een Grand Prix is een sport en zou dus een kwestie van sport moeten zijn. Is het een goed circuit waarop je een goede race kan hebben? Kan er ingehaald worden? Hebben de fans er van genoten? Dat zijn de vragen die men zich moet stellen.”

Wij hopen alvast dat deze geruchten ook geruchten blijven en het meest geliefkoosde circuit van zowel piloten als fans zijn vaste plaats op de kalender zal behouden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België