logo
 

GP van België: Nu al meer tickets verkocht dan in 2015

06 juli 2016 — Er zijn momenteel al meer tickets verkocht voor de GP van België 2016 dan dat er vorig jaar tickets verkocht werden voor de editie 2015.


Wetende dat er vaak ook nog heel wat tickets worden verkocht tijdens de drie dagen van het raceweekend zelf is dat een enorme (financiële) opsteker voor de organisatie van de F1-race, Spa Grand Prix.

Er zijn voor de GP van België 2016 reeds meer dan 62 000 tickets verkocht, wat er meer zijn dan het totale aantal tickets dat werd verkocht voor de GP van België. De cijfers van de ticketverkoop raakten bekend toen Jean-Claude Marcourt, de Waalse minister van Economie , gisteren in het Waals parlement op een vraag antwoordde van Pierre-Yves Jeholet.

Naast goed nieuws voor Spa Grand Prix is de goede ticketverkoop ook goed nieuws voor de Waalse overheid dat met de investeringsholding SOGEPA, dat sinds 2006 de verliezen voor de organisatie van de GP van België op zich neemt.

Ter vergelijking, ook in 2015 lag de ticketverkoop al een heel stuk hoger. Er worden voor de race van 2015 10,1 procent meer tickets verkocht dan de GP van België 2014. De voorbije jaren werd er telkens tussen de 3 en 8 miljoen euro bijgepast.

Tickets voor de race zijn nog steeds te verkrijgen, al raken de meeste tribuneplaatsen wel uitverkocht. Tickets zijn te koop via onze ticketpartner Sportstadion: klik hier

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië