logo
 

GP van België vier jaar langer op F1-kalender?

30 juni 2012 — Het contract van de organisatoren om in Spa-Francorchamps de GP van België te organiseren loopt dit jaar af maar er wordt reeds intens onderhandeld over een eventueel nieuw contract.

image

Dit jaar zou wel eens de laatste GP van België op de F1-kalender kunnen geweest zijn, ware het niet dat er onderhandeld wordt over een nieuw contract. Het contract tussen de organisatoren en de Formule 1 loopt immers dit jaar af en uiteraard moet er dan opnieuw onderhandeld worden.

Cruciaal daarbij is ondermeer het kostenplaatje, maar ook of Frankrijk zou terugkeren op de F1-kalender. Lange tijd werd immers de piste open gehouden waarbij Frankrijk en België afwisselend op de kalender zouden staan. Daarbij zou Frankrijk in 2013 dan op de kalender staan terwijl België in 2014 terug een F1-race zou mogen organiseren.

Nu President Hollande de macht heeft in Frankrijk is een terugkeer van Frankrijk op de F1-kalender opnieuw veraf. Spa Grand Prix, de organisatoe die de grote prijs formule 1 in België organiseert, onderhandelt dan ook over een nieuw vierjarig contract.

Jaarlijks is er een serieus tekort dat moet worden bijgepast maar de organisatoren zouden via diverse maatregelen dit tekort willen terugdringen tot ‘amper’ 2 miljoen euro. Zo zou men ondermeer Bernie Ecclestone voor de rechten maar 15 miljoen euro willen betalen in plaats van 17 miljoen euro. Daarnaast zouden ook enkele andere maatregelen het tekort moeten verkleinen. Dat staat alvast te lezen in L’Echo.

Een nieuwe overeenkomstzou er uiterlijk tegen eind augustus of begin september moeten zijn. Op 2 september vindt de GP van België plaats.

Ondertussen is er ook goed nieuws. De ticketverkoop verloopt een stuk beter dan vorig jaar. Er zijn momenteel zo’n 20 procent meer tickets verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Waarschijnlijk hebben de lagere ticketprijzen daar veel mee te maken.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië