GP van Brazilië: Regen tijdens de kwalificatie en de race?

12 november 2016 — Het ziet er naar uit dat de teams en rijders zich in Brazilië mogen opmaken voor een kwalificatie en race in de regen.

Nadat de eerste twee oefensessies gisteren nog onder erg warme omstandigheden werden verreden ging de laatste oefensessie vandaag op vochtige baan van start. De temperatuur lag veel lager dan gisteren maar de rijders konden hun snelste ronden alsnog afwerken op slicks.

De kans dat ze ook de kwalificatie op droogweerbanden kunnen afwerken is echter klein. Om 13u plaatselijke tijd bedraagt de regenkans 85 procent. Een uur later, wanneer de kwalificatie van start gaat bedraagt de regenkans nog steeds zo’n 65 procent en dit bij een temperatuur van 25 graden.

Op zondag, wanneer de race wordt verreden, gaat het quasi zeker regenen. Tijdens de uren voorafgaand aan de race ligt de regenkans constant tussen de 90 en 100 procent. Om 14u lokale tijd, wanneer de race van start gaat, bedraagt de regenkans 90 procent. De temperatuur zou dan opnieuw rond de 25 graden liggen.

Het belooft dus spannend te worden tijdens zowel de kwalificatie als de race.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België