GP van Brazilië: zorgt de regen voor spektakel?

13 november 2016 — Al heel de dag is het aan het regenen in São Paulo en de GP van Brazilië zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid een regenrace worden.

De GP van Brazilië staat sowieso al in het teken van de titelstrijd tussen Rosberg en Hamilton. Die laatste mag van op de polepositie vertrekken en hoopt ongetwijfeld dat beide Red Bull-piloten Rosberg onder druk zullen zetten. Rosberg heeft dan weer voldoende aan een overwinning om zeker te zijn van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.

De regen kan voor heel wat spektakel zorgen tijdens de race en dat meteen al van bij de start. Voorlopig is nog niet geweten of de start achter de safety car zal plaatsvinden. FIA-racedirecteur Charlie Whiting liet zo’n twee uur voor de start wel weten dat er geen start achter de safety car plaatsvindt indien de intensiteit van de regen niet toeneemt. Er zou momenteel voldoende grip zijn en niet te veel water op de baan staan.

Grote vraag is hoe die start zal verlopen? Het rechte stuk langs start-finish loopt langzaam aan omhoog, waardoor het sowieso moeilijk starten is voor de rijders. Tijdens de oefensessies konden de rijders wel enkele oefenstarts maken maar de pitlane loopt daar naar beneden, net het omgekeerde van de startstrook dus. Het wordt dan ook vooral uitkijken hoe Hamilton en Rosberg starten en of de Red Bull-piloten de aanval kunnen inzetten op het Mercedes-duo.

Los van de start zorgt de regen er uiteraard ook voor dat de onderlinge krachtsverhoudingen verschuiven. Ook zullen we meer verschillende strategieën zien, terwijl ook de regen op zich voor verraderlijke omstandigheden kan zorgen.

We mogen ons dan ook ongetwijfeld opmaken voor een spectaculaire race. Afspraak om 17u Belgische tijd, wanneer de GP van Brazilië van start gaat.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België