GP van Canada: derde oefensessie: Ferrari bovenaan, Mercedes achtervolgt

08 juni 2019 — Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Canada was Ferrari aan het einde van de sessie met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden. Hamilton en Bottas volgden voor Mercedes op enige afstand.


Nog een laatste keer mochten de F1-piloten het Circuit Gilles Villeneuve oprijden om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Net als tijdens de oefensessies op vrijdag kregen we wat spektakel te zien.

Bij thuisrijder Lance Stroll vlogen de vlammen achteraan uit zijn wagen. De Canadees raakte maar tot in de pitlane waar teamleden hem vervolgens tot in de garage duwden.


Ook de befaamde ‘Wall of Champions’, die na de sessies van gisteren herschilderd moest worden, eiste een nieuw slachtoffer. Romain Grosjean reed in zijn Haas F1-bolide tegen de muur maar gelukkig bleef de schade enigszins beperkt.


Bovenaan ging de strijd om de snelste tijd tussen Ferrari en Mercedes. Sebastian Vettel liet uiteindelijk de snelste tijd noteren, voor teamgenoot Charles Leclerc en Hamilton en Bottas in de Mercedes.


Het ziet er naar uit dat we tijdens de kwalificatie, die om 20u Belgische tijd van start gaat, tussen Ferrari en Mercedes een mooie strijd om de polepositie zullen zien.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België