GP van Canada: tweede oefensessie: Ferrari bovenaan, Hamilton rijdt tegen de muur

07 juni 2019 — Nadat Mercedes tijdens de eerste oefensessie met beide wagens bovenaan eindigde was het tijdens de tweede sessie aan Ferrari om bovenaan te staan. WK-leider Lewis Hamilton reed met zijn Mercedes F1-bolide tegen de muur.


Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Canada kregen we al wat meer spektakel dan tijdens de eerste. De rijders zochten overduidelijk nadrukkelijker de limiet op en dat bracht verschillende rijders net niet of net wel in contact met de befaamde ‘Wall of Champions’.


Vijfvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton was er één van de rijders die contact met een muurtje had rondom het circuit. De Brit beschadigde zijn Mercedes F1-bolide zo ernstig dat hij met een kapotte achterband naar de pitlane moest terugrijden.


Max Verstappen mag dan nog wel geen wereldkampioen Formule 1 zijn, de Nederlander zocht met zijn Red Bull F1-bolide het contact op met de befaamde ‘Wall of Champions’.


Na het veelvuldig contact door F1-bolides mogen de schilders aan het werk om het Pirelli-logo opnieuw aan te brengen op de ‘Wall of Champions’.


Uiteindelijk was het Ferrari dat met beide wagens helemaal bovenaan eindigde. Leclerc was iets minder dan een tiende sneller dan Sebastian Vettel. Valtteri Bottas moest in zijn Mercedes slechts iets meer dan een tiende toegeven.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België