GP van Canada: weersvoorspelling

10 juni 2012 — De GP van Canada zal onder droge omstandigheden verreden worden ...

Vorig jaar kenden we een grote prijs van Canada die onder nooit geziene omstandigheden werd verreden maar dit jaar is het stralend weer. Op het Circuit Gilles Villeneuve zal onder droge omstandigheden gereden worden waarbij er een maximumtemperatuur van zo’n 27 °C zal bereikt worden.

Ook de temperatuur van het asfalt zal vandaag een cruciale rol gaan spelen. Tijdens de oefensessies op vrijdag was die beduidend lager dan gisteren tijdens de kwalificatie. Toen bedroeg de temperatuur van het asfalt zo’n 42°C en dat was bij een temperatuur van zo’n 25 °C. Aangezien het vandaag tijdens de race iets warmer wordt dan gisteren kan dat ook een verschil gaan betekenen voor de asfalttemperatuur.

Het zal dan ook cruciaal worden om spaarzaam om te springen met de banden of toch op zijn minst op tijd binnen te komen voor vers rubber. De bandenslijtage en prestaties zijn immers nauw verbonden met de temperatuur. Het zal dan ook afwachten worden wie van de teams en rijders hier het best mee weet om te gaan.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België