GP van de Eifel: ook tweede oefensessie afgelast door slechte weersomstandigheden

09 oktober 2020 — De tweede oefensessie voor de GP van Eifel op de Nürburgring is niet doorgegaan omwille van de slechte weersomstandigheden. Aangezien ook de eerste oefensessie werd afgelast hebben de F1-piloten dus nog geen enkele ronde kunnen rijden.

Net als tijdens de eerste oefensessie kregen de teams en rijders ook om 15u meteen het bericht van de wedstrijdleiding dat de tweede oefensessie met minstens dertig minuten werd uitgesteld omdat de weersomstandigheden het niet toelieten de medische helikopter veilig te laten opstijgen.

Het ziekenhuis waarnaar een gewonde rijder dient afgevoerd te worden bevindt zich op 54 kilometer van de Nürburgring.  De FIA legt de regel op dat een ziekenwagen als eventueel alternatief binnen de twintig minuten het ziekenhuis moet kunnen bereiken en dat is uiteraard met een afstand van 54 kilometer niet het geval.

Opnieuw was de regen en mist dus een spelbreker en ook na dertig minuten werd de sessie nog niet aangevat en volgde er een bijkomend uitstel van dertig minuten. Om 16u waren de weersomstandigheden nog steeds te slecht en werd er beslist dat de sessie niet meer aangevat zou worden.

Een serieuze tegenvaller dus voor de rijders want het is jarenlang geleden dat er op de Nürburgring werd gereden en aangezien er ook tijdens de rest van het raceweekend een grote kans op regen wordt voorspeld hadden de oefensessies van vandaag ongetwijfeld een goede voorbereiding geweest.

Door het wegvallen van beide oefensessies konden deze ochtend Mick Schumacher en Calum Ilott hun officieel F1-debuut tijdens een raceweekend niet maken. Er zal voor beide rijders nu gezocht worden naar een nieuw moment waarop ze voor het eerst met een F1-bolide aan een oefensessie zullen deelnemen.

Het wordt nu ook uitkijken of de sessies op zaterdag zoals gepland kunnen doorgaan of dat de kwalificatie mogelijk zelfs pas op zondag wordt verreden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België